Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести Успешно реализован пројекат "Еxchange 5"

  Успешно реализован пројекат "Еxchange 5"

  Ел. пошта Штампа
  Exchange5

  Град Крушевац и Општина Алексинац, организовали су конференцију за медије поводом успешне реализације пројекта „Управљање јавном својином у функцији локалног развоја“ у циљу  представљања резултата пројекта.

   

   

  Пројекат се реализује у оквиру Програма Exchange 5, који финансира Европска унија у оквиру Националног програма за Србију ИПА 2014, а спроводи Министарство државне управе и локалне самоуправе (МДУЛС) у сарадњи са Сталном конференцијом градова и општина (СКГО) као имплементационим партнером. Тело за уговарање свих пројеката грант шеме је Министарство финансија, односно Сектор за уговарање и финансирање програма из средстава Европске уније (CFCU).

   

  Град Крушевац и општина Алексинац су потписници су  једног од укупно 18 пројеката у Србији који су  одобрени кроз грант шему Exchange 5 програма.

   

  Општи циљ пројекта, којег две локалне самоуправе реализују партнерски, је успостављање ефикасног и транспарентног управљања јавном својином у обе локалне самоуправе како би се допринело локалном развоју и како би грађани и локална заједница имали што је могуће већу корист.

   

  Кроз пројекат су подржане обимне активности које обе самоуправе спроводе на пољу регистрације и уређивања статуса и власништва над некретнинама у јавној својини, те унапређење људских, стручних и техничких капацитета.

   

  Укупна вредност  пројекта износи 173.600 евра од чега ће Европска унија финансирати 156.240 евра, а остатак је директно учешће Крушевца и Алексинца. Пројекат траје 18 месеци и званично се завршава 21. јуна ове године.

   

  Присутнима су се на конференцији обратили Весна Лазаревић, заменик градоначелника Крушевца,  Ненад Станковић, председник општине Алексинац и менаџерка пројекта, Милијана Здравковић Михајлов.

   

  Речено је да су реализоване све планиране активности. Иза успешно обављеног посла остала је формирана Служба са софтверским  унапређењима на ГИС- у . После успешних обука од стране најистакнутијих стручњака за евидентирање имовине остало нам је знање, побољшани стандарди, повећан број података који ће бити од користи и нашем граду и партнеру- општини Алексинац, као и свим јавним предузећима и установама. Завршетком овог пројекта показало се да локалне самоуправе  могу добро да сарађују и да ће се вероватно успешна сарадња наставити и у будућности на заједничким пројектима.

   
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid