Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести Министар др Зорана Михајловић у посети Крушевцу

  Министар др Зорана Михајловић у посети Крушевцу

  Ел. пошта Штампа

  Grb_grada Потпредседница Владе и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре у Влади Републике Србије Зорана Михајловић, данас је обишла Аеродром „Росуље“ и Постројење за пречишћавање и прикупљање отпадних вода. Заједно са потпредседницом, радове на Аеродрому су обишли директор БИA Братислав Гашић, Аеродрома Србије Михајло Здравковић, директор ЈП „ Путеви Србије“  Зоран Дробњак, градоначелник Јасмина Палуровић, начелник Округа Бранислав Весић и представници руководства Града.

    1

   

   

  Што се тиче изградње хангара на локацији Аеродрома „Росуље“, прва фаза је завршена, а вредност инвестиције је 10 милиона динара. Окончани су земљани, радови на темељу и челичној конструкцији хангара.

    2

  Потписана су и два нова Уговора: први се односи на финансирање друге фазе изградње објекта – хангара, а потписан је између Града и Аеродрома Србије доо Ниш. Финансијер је предузеће Аеродроми Србије ДОО Ниш, а средства је одобрила Влада Србије.

   

  Други Уговор о грађењу обухвата све остале радове до завршетка хангара: електро и хидро, дојаву пожара и заштиту од пожара. Вредност инвестиције је око 14, 4 милиона динара.

    3

  Поводом изградње рулне стазе и платформе, сутра ће бити потписан Уговор са извођачем радова. Вредност овог дела пројекта процењена је на 3,6 милиона динара.

    4

   

  5

   

  Након обиласка Аеродрома, делегација је обишла Постројење за пречишћавање отпадних вода.Изјаве су дали начелник Округа Бранислав Весић, директор ЈКП „Водовод“ Владимир Милосављевић, представник Немачке развојне банке Kfw,  градоначелник Јасмина Палуровић и потпредседница Владе др Зорана Михајловић.

  10

   

  11

   

  12

   

  Изградња Постројења за пречишћавање отпадних вода спречиће њихов велики унос у језеро „Ћелије“, као основни извор водоснабдевања за град Крушевац. Ново постројење је еквивалент за 90 000 становника.

  6

  Његовој изградњи претходили су радови на канализационој мрежи и две групе колектора. Мрежа покрива градско и сеоско подручје. Укупна вредност са припадајућом градњом колекторске мреже од преко 50 км. је преко 23 милиона евра.

    7

  Пројекат је финансиран средствима Немачке развојне банке у сарадњи са Владом Републике Србије, при чему 95% отплаћује Влада, а 5% Водовод Крушевац.

    8

  Процесни део Постројења се састоји од објеката и опреме на три линије: линија воде, муља и биогаса.

   

  Градоначелник Јасмина Палуровић се захвалила свим актерима у реализацији ових капиталних пројеката истичући изузетну сарадњу са Владом Републике Србије, председником Александром Вучићем и Братиславом Гашићем који је исказао посебну ангажованост за развој Града Крушевца.

  13

  Потпредседница Владе и министарка Михајловић додала је још неке аспекте који сврставају Град Крушевац у пример добре праксе. Подвукла је и значај изградње регионалне депоније у коју ће бити уложено око 16 милиона евра и најавила брзу изградњу Моравског коридора, а све у циљу останка младих људи и квалитетнијег живота грађана. Град Крушевац ускоро ће бити град који по свим параметрима испуњава највише стандарде.

  14

  Бивши градоначелник Братислав Гашић је додао да сви Крушевљани треба да буду поносни достигнућима који су остварени током последњих година. У то треба убројати и данашње отварање  Фабрике за пречишћавање отпадних вода, најмодерније у региону, замену некадашње, савременом ЛЕД расветом на градском и сеоском подручју, скору изградње Регионалне депоније у Срњу, реконструкцију школских и других објеката по принципима енергетске ефикасности... Све то такође сврстава град Крушевац у будући еколошки (зелени град), што је такође нагласила и министар Михајловић.

    Bratislav_Gasic

  Следеће године, најавио је Гашић, почеће изградња тзв Центра 3, на локацији Старог аеродрома где ће бити урађено 7 улица, као и три у Паруновцу.

   

  Велики јубилеј – 650 година од оснивања Града Крушевца биће обележен на начин достојан историјског значаја и назива старе српске престонице.

   
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid