Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести Обилазак поплављених подручја

  Обилазак поплављених подручја

  Ел. пошта Штампа

  0 Град Крушевац и околину је током јучерашњег дана и ноћи захватило невреме праћено јаком и обилном кишом. Тим поводом градоначелник Јасмина Палуровић и начелник Одељења за послове одбране Градске управе Крушевац Душан Тодоровић обишли су најугроженија и највише оштећена подручја.

  У свим селима реке су оштетиле велики број саобраћајница, ћуприја и мостова, а било је и оштећења стамбених и помоћних објеката. У селу Наупаре 30 особа морало је да буде евакуисано из својих кућа, јер је њихов стамбени објекат био у епицентру бујичног водотока. И у селу Ломница старији брачни пар је морао да напусти своју кућу и смештени су код првих комшија. 

  Штете су направљене и на пољопривредним усевима, нарочито баштама.

  Слике из села Витановац

  1

   

  2

   

  3

   

  4

   

  Екипе Одељења за послове одбране  су целе ноћи са мештанима биле на терену и заједничким напорима су током ноћи и јутра из река и наноса извађена велика стабла, која су оборена и самим тим утицала на промену речног тока.

  5

  У разговору са мештанима градоначелник Јасмина Палуровић упознала се са њиховом штетом и приоритетима у санацији. "Морамо да сачекамо да поплавни талас прође, да би могли да сагледамо насталу штету,  а након тога почнемо са санацијом. Ми смо јуче и ноћас имали преко 70 литара падавина по метру квадратном, што је и довело до оваквих бујица и изливања река из својих корита", истакла је госпођа Палуровић.

   Село Наупаре

  6

   

   

  7

   

  8

   

  9

  Село Ломница

  10

   

  11

   

  12

   

  13

   

  Бивоље

  14

   

  15

   

   

   

   
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid